Самолетни Билети до Лондон с Бритиш Еъруейз

Самолетни Билети до Лондон с Бритиш Еъруейз

Бритиш Еър е най голямата авиокомпания на Великобритания и изпълнява редовни полети от летище София до летище Хийтроу.Вижте актуалните цени и резервирайте онлайн вашият билет

Самолетни Билети до Лондон с България Еър

Самолетни Билети до Лондон с България Ер

Българският национален превозвач изпълнява редовни полети от летище София до летище Хийтроу.Вижте актуалните цени и резервирайте онлайн вашият билет

Самолетни Билети до Лондон с Изиджет

Things to do - London Nightlife

EasyJet е Английска нискотарифна авиокомпания със седалище на Лондонското летище Лутън. Това е най-голямата британска авиокомпания(по брой на превозени пътници) и втората най-голяма нискотарифна компания в Европа. Основана е през 1995 г. от британския предприемач Стелиос Хаджи-Йоану, като през следващите години успява бързо да се разрасне. През 1998 г. easyJet купува 40% от швейцарската чартърна авиокомпания TEA Basle, която впоследствие е прекръстена на easyJet Switzerland. С това easyJet прави своята първа база извън Великобритания на летището в Женева. През следващите години към компанията са присъединени още няколко малки авиокомпании, включително британските Go и GB Airways. Средната възраст на самолетите от флотилията на easyJet е само 3,6 годиниАвиокомпанията предлага самолетни билети за над 600 маршрута в 30 държави.
EasyJet изпълнява директни полети от летище София до летище Гетуик.

Самолетни Билети до Лондон с Уиз Еър

Things to do - London general

Wizz Air е унгарска нискотарифна авиокомпания, базирана на летище Ференц Лист в унгарската столица Будапеща. Авиокомпанията е създадена през септември 2003 г., а първия си полет извършва на 19 май 2004 г. Тя разполага с 39 самолета Airbus A320-232, всеки от тях със 180 кожени седалки. Флотилията на Wizz Air е поддържана от Lufthansa Technik, лидер в техническата поддръжка за авиацията.
Самолетите на Wizz Air кацат предимно на по-малките европейски като най-голямата база на Wizz Air извън седалището в Будапеща е летището в Катовице, Полша. Wizz Air group се състои от две авиокомпании – Wizz Air Унгария и Wizz Air Украйна
В момента компанията предлага самолетни билети за 220 направления в Европа, като главните 15 бази са в Будапеща, в София, в Киев (Украйна), във Варшава, Катовице, Вроцлав, Познан и Гданск (Полша), на румънските летища Клуж Напока, Букурещ, Тимишоара и Тургу Муреш, във Вилнюс (Литва), в Прага (Чехия) и в Белград (Сърбия). Извън Европа има полети от/до три дестинации в Азия – летището на Тел Авив (Израел), летище Кутаиси в Грузия и сезонни полети до Анталия.


Летище Лутън

Летище Лутън се намира близо до магистрали М1 и М25. От М1 отбивката до него е 3.2 км. А от Лондон се намира на около 56 км.
Авиокомпании, които обслужва летището: Wizzair, Aer Arann, easyJet, Blue Air, El Al, Flybe, Israir, Monarch, Ryanair и Thomson Airways.
От България директни полети до Летище Лутън изпълнява Уиз Еър.

Летище Gatwick

Летище Гетуик е 5,0 км на север от центъра на Кроули, Западен Съсекс, и 29,5 мили (47,5 км) на юг от центъра на Лондон . London Gatwick е второто по големина международно летище в Лондон и второто най-натоварено (по пътнически трафик) в Обединеното кралство (след Хийтроу). Осовните авиокомпании които оперират на летище Гетуик са EasyJet, BA, Norwegian, Thomson Airways, Monarch Airlines, Virgin Atlantic, Thomas Cook Airlines, Aer Lingus, Ryanair и Emirates
Летище Гетуик разполага с два терминала Севрен и Южен, от тук се изпълняват редовни, нискобюджетни и чартърни полети.
Как се стига до летище Гетуик
С автомобил
Към летището има разклонение на магистрала М23 на кръстовището 9А. Магистралата М23 го свързва с почти цял Лондон, както и с югоизтока. Това е главният път за достъп до Гетуик; по-малко използвана е магистрала А23, която го свързва с Хорли и Редхил на север и с Кроули и Брайтън на юг.
С автобус:
С National Express Coaches може да се отиде до летище Хийтроу или Станстед, както и до много градове в района и из страната.
С влак:
Гарата на летище Гетуик се намира до южния терминал, като Gatwick Express осигурява връзка с гарите London Victoria и London Bridge, както и с Брайтън и Уортинг на юг.

Летище Heathrow

Летище Хийтроу е най-натовареното летище във Великобритания, като по този критерий то е и първо в Европа и третото в Света. Разположено е на 22 км. западно от центъра на столицата Лондон и е едно от седемте летища, които обслужват града. Разполага с 5 терминала и обслужва над 90 авиокомпании до 170 дестинации по цял свят. То е основен хъб за самолетите на British Airways и Virgin Atlantic Airways. С влак С влаковете Heathrow Express може да се стигне до Paddington station денонощно. Те минават на всеки 15 минути, пътуването с тях също е 15 минути, 21 от Терминал 5. Влаковете тръгват от Heathrow Terminal 5 station и от Heathrow Central station(Т1 и Т3). Освен експресния влак, на всеки 30 минути от Heathrow Central може да се вземе и влак Heathrow Connect, който също води до Падингтън, но има и няколко други спирки по пътя си. На летището има и четири спирки на метрото (London Underground Piccadilly line), намиращи се съответно при терминали 1, 2, 3 и 4. С автобус Има една обща автобусна спирка за терминали 1 и 3, и отделни спирки при Т4 и Т5. От тях могат да се вземат автобуси до центъра или други части на Лондон, до близки влакови гари с линии към други градове в Уест Кънтри, Саут Уелс, средната част на Англия или южното и крайбрежие. Нощният автобус N9 води до централен Лондон

Летище Stansted

Летище Лондон Станстед служи за седалище на голям брой нискотарифни авиокомпании, като това е най-голямата база на Ryanair с полети до над 100 дестинации оттам.
Станстед е едно от многото летища, обслужващи английската столица Лондон. Намира се на 48 км североизточно от центъра Лондон Сити, в графство Есекс, Великобритания. През 2011 г. това е четвъртото най-натоварено летище в Обединеното Кралство след Хийтроу, Гетуик и Манчестър. Последно е реновирано през 2009 г. Летище Станстед разполага с един терминал и три зали за обслужване на заминаващи и пристигащи пътници, които са в отделни сгради. Две от залите са свързани с терминала чрез летищна влакова система, а третата с пешеходен тунел.
Сред авиокомпаниите, опериращи на летището, са BH Air, easyJet, Germanwings, Atlas Jet, Ryanair, Turkish Airlines, Air Berlin, Pegasus Airlines, Bmibaby