Самолетни Билети до Париж с Еър Франс

Самолетни Билети до Париж с Еър Франс

Еър Франс е най голямата Френска Авиокомпания и изпълнява редовни полети от летище София до летище Шарл дьо Гол.Вижте актуалните цени и резервирайте онлайн вашият билет

Самолетни Билети до Париж с България Еър

Самолетни Билети до Париж с България Ер

Българският национален превозвач изпълнява редовни полети от летище София до летище Шарл дьо Гол.Вижте актуалните цени и резервирайте онлайн вашият билет

Самолетни Билети до Париж, Бове с Уиз Еър

Самолетни Билети до Париж с Уиз Еър

Wizz Air е унгарска нискотарифна авиокомпания, базирана на летище Ференц Лист в унгарската столица Будапеща. Авиокомпанията е създадена през септември 2003 г., а първия си полет извършва на 19 май 2004 г. Тя разполага с 39 самолета Airbus A320-232, всеки от тях със 180 кожени седалки. Флотилията на Wizz Air е поддържана от Lufthansa Technik, лидер в техническата поддръжка за авиацията.
Самолетите на Wizz Air кацат предимно на по-малките европейски като най-голямата база на Wizz Air извън седалището в Будапеща е летището в Катовице, Полша. Wizz Air group се състои от две авиокомпании – Wizz Air Унгария и Wizz Air Украйна
В момента компанията предлага самолетни билети за 220 направления в Европа, като главните 15 бази са в Будапеща, в София, в Киев (Украйна), във Варшава, Катовице, Вроцлав, Познан и Гданск (Полша), на румънските летища Клуж Напока, Букурещ, Тимишоара и Тургу Муреш, във Вилнюс (Литва), в Прага (Чехия) и в Белград (Сърбия). Извън Европа има полети от/до три дестинации в Азия – летището на Тел Авив (Израел), летище Кутаиси в Грузия и сезонни полети до Анталия.


Летище Бове

Летище Бове се намира на 85 км. южно от Париж на 3.5 км. от Бове като обслужва нискотарифните компании.През 2005 година летището е реновирано и разполага с два терминала.Полетите от и до София и от и до Париж, Бове се осъществяват от Терминал1.Обслужват се и авиокомпаниите Blue Air и Ryan Air.

Летище Орли

Летище Париж-Орли се намира на територията на град Орли и отчасти във Вилньов-льо-Роа и на 13 км южно от Париж. Преди построяването на летище Шарл де Гол, Орли е било основното и най-натоварено летище на Франция, като сега продължава да е първо по брой на пътници за вътрешни полети и второ по международен трафик.Разполага с два терминала – Южен и Западен. Сред авиокомпаниите с полети от и до летище Париж-Орли са Air France, Aigle Azur, Corsair International, easyJet, Air Berlin.

Шарл дьо Гол

Летище Шарл де Гол в Париж, е второто най-натоварено летище в Европа (след лондонското Хийтроу) и шестото най-натоварено в света по брой на пътническия трафик. Намира се на 23 км североизточно от града и главен хъб на френския национален авиопревозвач Air France.
Главното летище на Париж, наричано още летище Роаси, разполага с три пътнически терминала. Терминал1 обслужва международните полети, Терминал2 е запазен за пътниците на Air France, а на Терминал3 се обслужват само чартърни полети.
Сред големия брой авиокомпании, опериращи на летището, са Bulgaria Air, Air Europa, Air Malta, British Airways, easyJet, Air Canada, Czech Airlines, Etihad, Emirates, KLM, Lufthansa, Niki, Turkish Airlines, Thai International Airlines и др